De Radiovereniging nu ook online

De Radiovereniging17.07.2015 – Radio- en jingle-fans kennen het programma al jaren: De Radiovereniging. een illuster programma van het Genootschap van Vrienden van het Medium Radio, gemaakt door Wim Noordhoek en voorzitter Arend Jan Heerma van Voss. De Radiovereniging was een radioprogramma dat in 1989 en 1990 werd uitgezonden door de VPRO. In het programma werd vooral aandacht besteed aan de geschiedenis van de Nederlandse radio, door interviews met (oud)radiomakers en het uitzenden van historische fragmenten. Het werd samengesteld door Wim Noordhoek, die het samen met Arend Jan Heerma van Voss presenteerde, zo meldt Wikipedia.
radiovriend-radiolanddagEr kwam naast het radioprogramma ook een maandblad, De Radiovriend (hoofdredacteur: Piet Schreuders). En er werd een heus symposium georganiseerd over de toekomst van het medium radio. Dit laatste onder de titel Landdag Noodklok, wat presentator Cor Galis nogal aan de NSB deed denken…
De laatste uitzending van het programma De Radiovereniging werd uitgezonden onder de titel Hoe klinkt Hilversum. Tijdens de uitzending werd rechtstreeks contact gemaakt met alle radiostudio’s waar op dat moment wordt gemonteerd of uitgezonden.  De VPRO zou de VPRO niet zijn als het niet alle afleveringen van die twee kalenderjaren online had gezet.