Boek en jingles Omroep Zeeland

zeeland

foto 211.07.2015 – Het is zaterdag 10 oktober 1981. Omroep Zeeland zendt voor het eerst uit in de vorm van 2 proef uitzendingen. Het prille begin van regionale omroep in Zeeland. Vrijdag 24 juni 1988. Provinciale Staten van Zeeland besluiten dat Omroep Zeeland er kan komen.  Maandag 1 januari 1990. De 1e officiële uitzendingen van Omroep Zeeland. En ja, dat is dus dit kalenderjaar 25 jaar geleden. Journalist, radiomaker en Omroep Zeeland-presentator Remco van Schellen heeft een zeer fraai jubileumboek geschreven over de historie van regionale radio in de natste provincie van Nederland (na of naast Friesland?).

foto 3

De titel: U hoort nog van ons! Het boek ziet er geweldig uit, leest lekker weg, is zeer goed gedocumenteerd en biedt een mooi overzicht van de historie van de regionale Omroep Zeeland. Prima foto’s, leuke feiten, goede beschrijving van de tijdgeest. Ook het Genootschap radiojingles en -tunes (de makers van deze website Jingleweb) heeft een kleine rol mogen hebben in het boek; de beoordeling van de vijf jinglepakketten die Omroep Zeeland in al die jaren heeft laten maken. Hoofdstuk 11 (van 16) is geheel gewijd aan vormgeving: van de Omroep Zeeland zenderstem via het logo tot de jingles. Kijk, en dan zijn wij van WC Eend (euuhhh, Jingleweb) er als de kippen bij. Lees en beluister alles over het boek op de site van Omroep Zeeland. Meer beelden zie je HIER.