Preshistorische Hilversum III tune

Genootschap - Radiotune van de week 008

Harlow Rinzo03.07.2015 – Hilversum III (tegenwoordig Radio 3, wát een nieuwlichterij) bestaat dit jaar een halve eeuw en daar kunt uw nog veel van horen, Arjan Snijders bereidt op KX Radio een serie voor van 50 afleveringen, elk van een uur met iedereen die er heeft gewerjt en nog iets zinnigs weet over de radiozender, alle ouwe getrouwen die zelf een halve eeuw hebben overleefd, komen voorbij. Het Genootschap doet ook mee met vormgeving, oude jingles en dito verhalen, daar gaan we hier nog wel meer over vertellen. We graaien alvast in ouwe bakken en komen de leukste jingles tegen, vroege tunes bijvoorbeeld, eentje zelfs al ingesproken door Hans Hogendoorn, terwijl hij nog bij ziekenomroep Radio Lucas zat, ook Nico Steenbergen deed al dingen voordat hij naar Noordzee ging. Dit is een rare en meteen een zeldame: Harlow Wilcox en de Oakies met Groovey Grubworm (ook al een rare tunesnaam), luister en zeg: o ja!! Wilcox was zelf ook een radioman, hij sprak vele jaren de beroemde commercials in voor Rinzo tijdens Amerikaanse radioshows.

Hilversum III – Wilcox, Harlow & Oakies – Groovey grubworm