James Overlast popped his clogs

James_Last-Op_Klompen-Front10.06.2015 – Hij leek onsterfelijk, en zijn muziek leek maar niet uit te bannen. Maar vandaag is James Last overleden, op z’n 86ste. “He popped his clogs”, zeggen de Engelsen dan. Nooit meer James Last op klompen dus. Vooral de oudjes liepen weg met de Duitser en zijn strakke stereogalm links en rechts op alle platen die hij uitbracht.  Dat is ook direct de reden dat je in elke kringloopwinkel de LP’s van James Last per kilo kunt inladen; het was muziek voor je opa’s en je oma’s (inmiddels overleden, met een boedel die naar de kringloop werd gebracht). Jongeren vonden het niks, deze muziek en de neuzelende koortjes. Vandaar ook de bijnaam James Overlast.  Hij was een vaste gast in het programma Bij Barend van NCRV-coryfee Barend Barendse, waar stokoude luisteraars een plaatje kregen opgedragen in de Eregalerij van de Oude Glorie. Stan Haag van Radio Veronica gebruikte James voor de Mars van de Dag en de Duitse tak van Radio Luxemburg liet de RADIOTUNE door hem componeren. LUISTER er maar eens naar en neem uw pet toch in weemoed en eerbied maar even in de hand. En de tune van Bij Barend kun je horen op 16:43 in deze video. Ook van James Last.