Beter goed gejat dan slecht bedacht

Veronica - jingles

Veronica - 1972 - Zee09.06.2015 – Het geldt altijd en het geldt overal: beter goed gejat dan slecht bedacht. In de archieven van Jingleweb zijn nogal wat voorbeelden te vinden van dit soort leentjebuur. Luister maar eens naar deze. In 1965 maakte Stan Freberg een campagne met de titel ‘Who listens to radio”. Met een mooie promosong door Sarah Vaughan, en met leuke spotjes van Stan zelf, acht jaar later kundig nagedaan door Klaas Vaak (Tom Mulder), we hebben na het origineel de twee Veronica klaasVeronica varianten gezet, waarvan één met de stem van Arend Langenberg. De sirenes voegden ze wel uit eigen bron toe, want begin 1973 waren Karel van de Woerd en onze Klaas op kosten van Veronica naar Dallas en New York geweest en daar hadden ze de politiesirene zelf opgenomen op straat, beneden, met een microfoon uit  het raam. Maar eerlijk is eerlijk: de spot van Veronica is een stukkie leuker. Omdat we in een goeie bui zijn ook een foto van Ruud Doets van het Veronicaschip in 1972. Uit de serie waarvan de befaamde Veronica-poster werd gemaakt, maar deze werd het niét.
Luister hier naar de Klaas Vaak promo.