Metropole Orkest eert aartsvader Dolf

Metropole Orkest - Dolf van der Linden

Metropole Orkest - Dolf van der Linden 00222.05.2015 – Het Metropole Orkest eert binnenkort aartsvader Dolf van der Linden. De grondlegger en eerste dirigent van het vermaarde orkest overleed in 1999, en zou op 22 juni 100 jaar geworden zijn. “Met het 70-jarig jubileum van het Metropole Orkest in het vooruitzicht (25 november 2015) een gelegenheid die het orkest graag aangrijpt zijn oprichter te eren”, zegt een woordvoerder van het orkest. “Allereerst is er de presentatie van het boek ‘Dolf van der Linden: De vader van het Metropole Orkest’, geschreven door Bas Tukker op initiatief van de Stichting Vrienden van het Metropole Orkest. Daarbij zal het orkest onder leiding van Jan Stulen een selectie van muziek spelen uit het rijke muziekarchief dat onder het 35-jarig bewind van Van der Linden werd opgebouwd”.  Het jubileumconcert begint op 22 juni om half acht in het Muziekgebouw van de omroep. Het kost 20 euro en vrienden van het orkest betalen de helft. Meer informatie? Kaarten bestellen? Doe het HIER.