Nu al een merry jingle Christmas

2 hoezen11.05.2015 – Sommige zoek-items uit de tunes- en jingles-hoek blijven jarenlang onbeantwoord. En ineens duikt het antwoord op. Veronica maakte in de jaren ’70 een knip van We wish you a merry Christmas met daar achteraan de fameuze kerstbellen van Herman’s Hermits. Zie ook het artikel eerdere deze week daarover. Een inmiddels simpel tooltje als Shazam hielp ons aan het antwoord op de vraag: en wat was dan de versie van We wish you a merry Christmas die aan de Veronica-versie met Herman’s Hermits vooraf ging? Welnu: het antwoord lijkt simpel. Shazam zegt: het zijn The Border Brass and singers met We wish you a merry Christmas. En dat klopt ook. Zie ook Spotify. Maar er is volgens diezelfde Spotify vreemd genoeg ook een instrumentale versie van deze uitvoering, en daar heet de uitvoerende ineens ‘Bugs’ Bower. En op Youtube worden die twee versies (gekoppeld aan uitvoerenden) weer omgedraaid. Beide versies zouden staan op het album Tijuana Christmas uit 1970, maar daarop staat alleen de instrumentale versie. Of toch niet? En dan is er volgens Spotify ook nog een uitvoering van ‘Bugs’ Bower – We wish you a merry Christmas van de elpee Cartoons & Christmas tunes (en dus niet van het album Tijuana Christmas). En die is vreemd genoeg wéér totaal anders. ‘Bugs’ (Maurice) Bower was de arrangeur en producer van het originele album. En er zijn ook nog eens twee hoezen. Of drie? Wie kan het nog volgen? Hoe dan ook, HIER hoor je de enige echte 2015-remake van de Veronica-jingle. En wie zich wil verdiepen in dit genre (geïnspireerd op Herb Alpert en zijn Tijuana Brass sound) kan zich HIER uitleven. Wij wensen iedereen alvast een mooie Kerst! Of is dat een beetje vroeg? We gaan nét de zomer in….