Hij komt er weer aan: het jingle-item

Soulshow en Jingleweb kleinDe studio van SoulShow Radio - foto Ferry Maat08.05.2015 – Komende donderdagavond 14 mei is het zover. De start van het Jingle-item op SoulShow Radio. De lezers van Jingleweb kunnen mede bepalen wat er wekelijks in het item te horen is.
Woensdag lanceert DJ Ferry Maat officieel de start van SoulShow Radio met een artikel in De Telegraaf. Het radiostation is vanaf dat moment dan ook echt online. En elke donderdag van 20.00 – 22.00 uur zal traditiegetrouw live de Soulshow te horen zijn. In dat programma keert ook het fameuze jingle-item terug. Elke week 1 – 2 minuten jingles zonder dat er doorheen wordt gepraat. Het item werd eerder wekelijks uitgezonden vanaf donderdag 20 november 1975 tot en met medio 1977, toen de TROS de SoulShow uitzond. Het jingle-item heeft weliswaar maar twee jaar gelopen, maar heeft onder jingle-fans destijds een onuitwisbare indruk achtergelaten.
Bij Jingleweb kwamen vorige maand na een eenmalige oproep meer dan 150 “Ja,graag!”-antwoorden binnen op de vraag: moet het jingle-item terugkomen? En dat gaat nu dus gebeuren. De rubriek wordt vanaf donderdag 14 mei gemaakt door het Genootschap radiojingles en -tunes, ook de makers van Jingleweb. Lezers van Jingleweb hebben een streepje vóór en kunnen hun wensen voor het jingle-item 2.0 kenbaar maken. Ferry geeft er de voorkeur aan om de focus van het radiostation muzikaal (en dus ook wat het jingle-item betreft) te richten op de periode 1975-1985, maar ook daarna. Dus NA het zeezendertijdperk (dat zoals bekend eindigde in 1974).
Op de foto de studio van SoulShow Radio, foto: Ferry Maat. En wie goed kijkt (zie vergroting) ziet rechts de hoes van de Genootschap-CD met Ferry Maat jingles van 2012.
Reageren op het jingle-item? Of een verzoekje? Dat kan via soulshow@jingleweb.nl.