Jingle-item keert terug dankzij massale steun

Soulshow en Jingleweb klein

08.04.2015 – Onze mailbak ontplofte bijna, dinsdagavond. Maar jullie – onze lezers – maakten duidelijk: het jingle-item moet terug in de Soulshow van Ferry Maat. En dat gaat gebeuren! Zodra Ferry start met Soulshow Radio, starten wij samen met Ferry het jingle-item.
Ferry Maat bij de uitreiking van de Marconi Awards. ANP KIPPA FREEK VAN ASPERENHet jingle-item heeft ‘slechts’ twee jaar gelopen, maar heeft onder jingle-fans een onuitwisbare indruk achtergelaten. Het item werd uitgezonden vanaf donderdag 20 november 1975 tot en met medio 1977. Ferry Maat draaide in die rubriek steevast “een minuut jingles met ‘witjes’ ertussen, en zonder er doorheen te praten”, zoals hij het zelf destijds omschreef. En dat was natuurlijk een uitgelezen kans om de jingles te pakken te krijgen die je graag wilde hebben. Uit de reacties die wij gisteravond ontvingen bleek, dat velen van jullie – net als wij – vroeger het jingle-item opnamen op een cassetterecorder. Sommige lezers konden het lettertype waarmee ze JA schreven dan ook niet groot genoeg of rood genoeg krijgen om ons duidelijk te maken dat het item terug moet komen.
Zodra duidelijk is op welke datum Soulshow Radio gaat uitzenden, laten wij dat via Jingleweb weten. Dan weten we ook te melden op welke tijdstip het jingle-item wordt geprogrammeerd. Maar dat het op donderdagavond wordt staat vast. Wij gokken even op het vertrouwde tijdstip van 21.30 uur. Dank aan iedereen voor de lading reacties!