Tune vd week: de lekkere ruige Lexjo

Genootschap - Radiotune van de week 013

Hot smoke & sasafrass30.03.2015 – Het was een lekker ruig programma, toen Lex Harding eind 1968 met zijn Lexjo begon, een programma voor de ‘ravers”, voor de jongensVeronica - 1971 - Lex Harding en meisjes dus (dus?) die een lekker mopje heavy muziek best konden waarderen, Humble Pie en zo en King Crimson. In de naam Lexjo zat de jaren zestig zelf ook al besloten, het was gewoon de Lex Show, maar dan geschreven zoals je in die jaren ook Aktie en Kluphuis schreef, want anders telde je niet mee. Het spreekt dat je voor zo’n programma ook een obscure tune moest zoeken, en gekker dan met Bubble Puppy – Hot smoke and sasafrass kon je het nauwelijks maken. Ach ja, je moet er even doorheen, beschouw het maar als de pubertijd in de ontwikkeling van zo’n programma. Later werd het programma ietwat softer van toon. LUISTER hier naar de tunes en de jingle die ervan werd gemaakt, onze keuze voor de tune van de week.