Martijn Schimmer over TV tunes

Martijn Schimmer (r) aan het werk - bron video SMP11.03.2015 – “Als ik De Wereld Draait Door in 2005 met samples had gedaan, was die tune nu allang vervangen.” Een citaat uit een interview met Martijn Schimmer in Broadcast Magazine van deze week. Enkele klanten van SMP, bron www.smp.nl“Met echte instrumenten wordt de houdbaarheidsdatum gewoon langer. Ik verwacht niet dat ze ‘m 1-2-3 overboord gooien, het is zó’n ingeburgerde tune geworden”, zegt hij in hetzelfde artikel. Martijn vertelt ook dat in eerste instantie John Ewbank was gevraagd om de tune te schrijven van The Voice of Holland. Maar uiteindelijk leverde dat niet het gewenste resultaat op. Ewbank is goed in het schrijven 3:20, ik heb er 18 jaar over gedaan om 20 seconden te kunnen schrijven, zegt Schimmer daarover. Na een gesprek met John de Mol (5 minuten in de agenda, het werden er 15) bleek dat de basis niet van het Marco Borsato-nummer Binnen moest komen, maar meer Ik leef niet meer voor jou. Kijk en luister op de website van Martijn Schimmer.
Gisteren was Martijn Schimmer te horen op BNR nieuwsradio in het programma BNR Media zaken. Luister hier het fragment.