KRO jingles van Music & Images online

Screendump SoundcloudKRO 1991 - foto's Peter van Kei11.02.2015 – Op internet dook deze week een bijna vergeten jinglepakket op: KRO Radio 91, gemaakt door Tom Merriman en op de Nederlandse markt gebracht door Music & Images. De jingles zijn typisch jaren 90, maar vooral de demo is best smakelijk gemaakt, vooral door de muziekfragmenten in combinatie met de jingles. Het betreft een resing van het Capital Radio 1991 pakket, op de markt gebracht via Murfin Music International in Engeland. De Nederlandse jingles zijn gemaakt voor de zondagprogrammering van de KRO op Radio 3 (“Extra radio”) vanaf 1 januari 1991. Deze programmering van 08.00 – 00.00 uur bevatte de volgende programma’s: Goudkoorts, De wakkere wereld, Miniparade, Het weeshuis van de hits, Hitweek, De liefdeslijn, Jonge honden, en Leidsche kade live. De jingles zijn eind 1990 in drie dagen tijd opgenomen met een koor van 7 zangeres en zangeressen. De vormgeving is slechts 1 jaar gebruikt, want vanaf januari 1992 trokken de NCRV, KRO en AVRO op zaterdag tot en met maandag op Radio 3 gezamenlijk op onder de noemer Het Station. Met ook weer eigen jingles en ook weer van Music & Images. Maar goed, het KRO Radio 91 pakket hoor je hier. Op de foto-montage (met dank aan Peter van Klei) de 7 koorleden (boven), Muff Murfin (linksonder) en de studio waar de jingles zijn opgenomen (rechtsonder).