Bijzondere Noordzee-video duikt op

Hans Hogendoorn op het Noordzee schip op zondag 1 september 1974 - still uit video Harry de Winter

18.01.2015 – Gisteren is een bijzondere video op internet verschenen getiteld “De Laatste Dagen Van Radio Noordzee 1974”. De video is destijds gemaakt door Harry de Winter met een Super 8 filmcamera, en onlangs gedigitaliseerd door oud Noordzee-technicus Pieter Damave.

Ferry Maat op vrijdag 30 augustus 1974 - still uit video Harry de Winter

De technische beeldkwaliteit van de video is niet maximaal, maar de inhoud maakt dat ruimschoots goed. Je ziet beelden van het slotfeest op woensdag 28 augustus 1974 in de Hofstede ‘Oud Bussem” in Naarden (waar de uitzendingen werden opgenomen). Toegangskaart - still uit video Harry de WinterMaar ook de aankomst van de karavaan met Noordzee-mini’s in de Scheveningse haven voor de tocht naar de MEBO II op donderdag 29 augustus. Beelden aan boord van de MEBO II op vrijdag 30 augustus met o.a. de dj’s in de live programma’s en een bezoek aan de Norderney door Tony Berk, Ferry Maat, Ted Bouwens en John de Mol jr. Verder de terugtocht en aankomst in Scheveningen op zondag 1 september, waar de schepen worden opgewacht door een grote mensenmassa.

Tenslotte nog de afsluitende rit met de Mini’s vanuit Scheveningen. In de video vele bekende gezichten zoals Sjef van Oekel, IJf Blokker, Joop Oonk, Ren Groot, Ferry Maat, Pieter Damave,

Credits video Harry de Winter

John de Mol jr., John de Mol sr., Hans ten Hooge, Leo van der Goot, Eric Post, Gerard Smit, Peter Jager, Ted Bouwens, Rudi Kagon, Marc van Amstel, A.J. Beirens, Ruud Doets, Cees Man in ’t Veld en vele anderen. De audio tijdens de video zijn fragmenten uit de Noordzeeprogramma’s van diezelfde laatste dagen in augustus 1974, waarin Ferry Maat bijvoorbeeld met smaak vertelt over de 200 Goudhaantjes die Tony Berk tijdens zijn rit in de Mini rondgooide in Scheveningen. Ook zijn twee liedjes te horen van zanger en radiopresentator Elibert Maathuis, getiteld Hey DJ van Noordzee en Wij luisteren naar Veronica.