Alle tunes van De Gouden Uren

Screenshot Laatste Gouden Uren21.20.2014 – We hebben er nog geen aandacht aan besteed, en dat is onterecht: de laatste uitzending van De Gouden Uren. Daniël Dekker (bij de gemeente gewoon Henk Bakhuizen geheten) presenteerde dit muziekprogramma afgelopen vrijdag 19 december voor het laatst. Op de goed gedocumenteerde Radiopedia je kun een uitstekende pagina lezen met alle feiten, zie de afbeelding. Je kan dan meteen zien hoe er gezeuld is met de titel langs zenders en uitzenduren. Ook staan (bijna) alle tunes vermeld. Twee gebruikte (en mooie) tunes zijn daarbij wel ten onrechte overboord gevallen:
ScreenHunter_163 Dec. 20 09.51James, Bob – Farandole (CTI Records/1975), van het album Two. Gebaseerd op de opera L’Arlésienne van Georges Bizet, van het tweede James album Two uit 1975. Het tunegedeelte begint op 19 seconden. Een melodie met een hoge aha-Erlebniss. Met niet alleen Bob James zelf op electrische piano, clavinet (een toetseninstrument van het Duitse merk Hohner), synthesizer (Arp Odyssey) en orgel (Yamaha Yc30), maar ook met fluitist Hubert Laws, die wel eens eerder een tunetje heeft gefloten.
Leroy, Robert – Het is weer vrijdag (Rl Entertainment/2006), een track van het album “Opnieuw met jou” van deze van oorsprong Amsterdamse zanger. Destijds op vrijdagmiddag steevast de uuropener in het programma van Menno Barreveld tussen 13.00 en 16.00 uur op Q Music. Ook andere DJ’s en programma’s (onder meer De Gouden Uren) gebruiken het lied regelmatig voor hetzelfde doeleind. Dat kan ook niets anders met de tekst “Het leven is mooi, het is weer vrijdag, en je fietst het weekend in….”
De leukste JINGLE voor De Gouden Uren is ongetwijfeld die voor Karel van Cooten, die het TROS-programma van  2 januari 1995 – 28 augustus 1998 presenteerde. De Italiaanse singer/songwriter Gerardina Trovato sprak met haar Italiaanse tongval een jingle in voor de Gouden Uren waar Karel van Cooten – weten wij betrouwbare bron – nu nóg om lachen….