Eindelijk …. een beeld bij het Tannergeluid

Tanner group

30.11.2014 – Eindelijk dan eens een foto uit de studio van William B. Tanner uit Memphis. Elke jinglefan kent het geluid van hun jingles, waarmee Welcome to memphisvier decenennia in de tijd werden overbrugd (eerst als Pepper Sound Studios, daarna als Pepper Tanner, daarna als the William B. Tanner company, en vervolgens als Media General Broadcasting Services). De foto wordt geschat op de eind jaren zeventig. En oud-technicus Mark Goodman van Tanner helpt mee om de zangers te identificeren. Van links naar rechts, zegt hij, zien we: Marv Shaw, daarnaast dan waarschijnlijk Ed Keyl, Bill Flores en Judy Rodman. De dame uiterst rechts moet nog even zonder naam door het leven. Boven in de controlekamer, precies boven de man in het rode shirt zie je Bill Tanner toekijken, met links van hem een breeduit zittende klant. Marv Shaw was een van de zangers bij PAMS, die bijvoorbeeld zo mooi unisono meezong op pakketten als Music Explosion, en hij zorgde ervoor dat de Tanner-jingles op een hoger plan terecht kwamen. Shaw is helaas overleden, hij stierf in 1992 aan een hartaanval. Zijn zoon John Michael Shaw woont nog steeds in Memphis Tennessee en maakt er ook  MUZIEK.