God only knows – hoe mooi wil je het hebben?

BBC Music  - God only knowsGod only knows09.10.2014 – Af en toe kleuren we buiten de lijntjes bij Jingleweb, en altijd zit daar een ijzeren logica achter ook. BBC Music is een nieuw digitaal kanaal bij de BBC. Een moneymaker van jewelste: kijk voor de aardigheid eens naar de Billboard Hot 100 over de laatste 70 jaar, de helft van alle hits is gemaakt door de Britten, en ze zijn ver in de minderheid in vergelijking met de Amerikanen, de verhouding ligt één op zeven. Nou, dan kun je dus wel wat en is er veel om te laten zien. Ze hebben met hun muziek-kanaal dus aardig wat zout in de pap te strooien. En toch zien ze de schoonheid van muziek buiten hun eigen grenzen ook in. BBC Music maakte deze week een kostbare ode aan de Beach Boys en Brian Wilson en ‘God only knows’, één van de mooiste platen uit de popgeschiedenis, en nog filosofisch van aard ook, het is bijna Zen. Door de 25-koppige zang (de Beach Boys maal vijf) ligt het vocale werk zeer dicht tegen de jingle-zang in Dallas aan (zeven stemmen maal vier), vandaar dat we zonder scrupules verwijzen naar de geweldige UK remix van God Only Knows, zie HIER. Vertel maar eens wie hier zingen (Stevie Wonder en Elton John leveren geen punten op). Er is geen prijs nee, behalve ‘a warm glow around your ego’, zoals Kenny Everett dat noemde. Vergeet ook  de geweldige MAKING OF niet…. die is hier. Nee hoor, een traantje wegpinken is niet erg na het kijken, mannen mogen best wat vrouwelijker worden en vrouwen zijn al vrouwelijk, who cares….