De goedertierendheid van Ken R.

10YearReunion

GreatSinginGreatSwinginSmall01.08.2014 – Ken R. Deutsch was de man in Toledo, die in de jaren tachtig duizenden banden kocht van de failliete jinglemaker PAMS. Hij restaureerde ze en verkocht er vijftien jaar CD’s van aan de verzamelaars. Ken heeft zichzelf gepensioneerd, hij verhuisde naar Florida, waar hij tenminste geen vijf maanden in het jaar sneeuw moest scheppen. En maakt er nu transcriptions voor de doven: een opmerkelijke verandering voor iemand die jarenlang zo actief was voor de horenden. De horenden is hij trouwens niet vergeten. Zo af en toe maakt Ken, puur voor zijn eigen plezier, nog eens een mooie medley van jingles. Great singin’, great swingin’ is zijn NIEUWSTE, een verwijzing naar een beroemde jingle-tekst uit de sixties. Met magistrale voorbeelden van de zevenvoudige zang die met name PAMS perfectioneerde (en dan dubbelden ze een keer of vier en had je 28 stemmen). Een aanrader.