De eerste studio van PAMS in Dallas

PAMS controlekamer 1962

PAMS series 19 personality themes18.07.2014 – Hoe zag de eerste controle kamer eruit van PAMS in Dallas? Dat was heel lang de vraag, want foto’s van de PAMS studio zijn zeldzamer dan een Russische politicus met goeie bedoelingen. Tot vandaag. Want radiomaker Deane Johnson (oud-programmaleider bij KOMA in Oklahoma, maar toen nog werkzaam bij het kleine station KWMT) zette er een foto van ONLINE. Hijzelf dateert de foto op 1959. Wij denken dat het in 1962 is geweest, want Deane en zijn collega Peter McLane reisden naar Dallas voor DJ showopeners, en die bracht PAMS in 1962 op de markt als “Personality themes’ (ofwel series 19), en dat betekent dat dit de controlekamer moet zijn geweest in het gebouw aan de 4141 Office Parkway, dat ze in 1961 lieten bouwen. Aan de set-up is te zien dat er vier kanalen waren om op te nemen. Die telefoon, links, is ook geweldig, die ziet eruit alsof je daar zowel het Kremlin als het Witte Huis zou kunnen bellen.