Metro Radio 40 jaar radio en jingles

Gebouw Metro_Radio_-_Newcastle_upon_Tyne16.07.2014 – Metro Radio in de UK bestond gisteren precies 40 jaar. Het onafhankelijke lokale station begon (dus) op 15 juli 1974 met uitzendingen. Op Soundcloud staat een aardige montage van 40 jaar Metro Radio, die ook een aardige blik biedt op 40 jaar radiovormgeving. Van uitermate suffige jingles via redelijk gedateerd tot de hedendaagse vormgeving. Opmerkelijk is onder meer de versie van Kiki Dee’s “I’ve got the music in me” (Kiki zelf?) uit 1974. Metro Radio heeft zijn thuisbasis in Newcastle upon Tyne, oost Engeland (net boven Leeds). Het station zendt popmuziek en chart-hits uit, naast de lokaal nieuws en lokale informatie. Op Wikipedia staat een redelijk goed gedocumenteerde beschrijving van Metro Radio.