Een (oud) liedje van Noordzee

Noordzee - 1973 - Edy Matthieu27.06.2014 – Het werd onregelmatig uitgezonden bij Radio Noordzee Internationaal vanaf zee in de zomer van 1973: een ‘liedje van Noordzee’. Van een onbekende maker. Niemand die de naam nog wist bij Noordzee. Op de jinglelijsten stond hij omschreven als ‘man met gitaar’. Maar de schuldige heeft zichzelf na al die jaren zelf bekend gemaakt: Edy Matthieu. Dat is de artiestennaam van Elibert Maathuis. Elibert is nog steeds actief in het vak van artiest, hij doet shows, je kunt hem af en toe zien optreden op de nationale televisie (bij Marco Bakker en de Duitse zenders), hij was een minstreel in een serie over de Middeleeuwen en doet inmiddels veel voor de regionalen: RTV West, Drenthe en Gelderland. Zijn zangkunst maakte hem niet tot een internationel ster maar in elk geval tot een gewaardeerd lid van de Nederlandse samenleving. HIER valt meer te lezen over Elibert die zich Edy noemt. En HIER staat het liedje van Noordzee, voor iedereen die zich nog eens wil wentelen in de veiligheid van zijn eigen jeugd.