Razzle dazzle, mebo-kleuren in dazzle-painting

Noordzee - Mebo I met zendmast22.06.2014 – Even een zijlijn vandaag, maar blijf hangen, zijlijnen zijn vaak het leukste. Toen de heren Meister & Bollier in 1969 met hun popschip Radio Nordsee begorazzle dazzle 1nnen, lieten ze werf De Groot & Van Vliet de huid beschilderen met dazzle-painting. De echte dazzle kwam uit de oorlog, door rare verticale strepen op boten te schilderen, kreeg je gedaan dat ze minder in hun contouren opvielen op zee. Nordsee moest natuurlijk júist opvallen en dus werd het schip, de Mebo I (hierboven voor het eerst eens te zien mét zendmast, al komt dat slechts door de wonderen van Photoshop) in felle kleuren rood groen en geel geschilderd. Een explosie (daar zouden ze met de bomaanslag van op het latere schip Mebo II op 15 mei 1971 nog wel een beetje spijt van krijgen. Liverpool is druk bezig zichzelf op de kaart te zetten met een haven vol bijzondere schepen. Sinds 10 juni ligt er een hele bijzondere, een schip in de Dazzle-kleuren van de Mebo, alleen het patroontje is anders. Wat je wel niet allemaal met verf kunt doen! Het kleedt mooi af in de  lengte, zullen we maar zeggen.

rAZZLE dAZZLE