De enige jingle voor Ome Bull Verweij

Veronica - 1993 - Bull bij huisje - foto Jingleweb24-05-2014 – Voor zeezender- en Veronica-fans is de naam (ome) Bull Verweij – mede-oprichter van Radio Veronica – meer dan legendarisch. Voor ons als Genootschappers niet minder. Zo herinneren wij ons het moment dat we na de opening van een tentoonstelling in het (toen nog) omroepmuseum in Hilversum ome Bull mochten trakteren op een etentje in een – ik meen – Italiaans restaurant. Met de kok hadden we geregeld dat het toetje zou bestaan uit een schaal met ijs. Daar achter had de kok een kartonnen Veronica-schip geknipt en geplakt, compleet met de twee zo typische masten. Geen meesterwerk, maar een groot gebaar van de kok, die ome Bull nog kende uit de tijd dat hij met zijn twee broers Dirk en Jaap verderop een textielbedrijf runde. Bij ome Bull rolde de tranen uit zijn ogen van emotie. Een prachtig moment.
Waartoe deze anekdote? Welnu, recent kregen wij de enige jingle in handen die ooit (voor zover wij weten) is ingezongen voor Ome Bull. Die is gemaakt door Top Format op een track uit het pakket Hits Back. Op 31 augustus 2003 hervatte Veronica haar uitzendingen onder de vlag van de Sky Radio Groep. De uitzending werd toen geopend door Ton Lathouwers en Oom Bull Verweij. Voor die gelegenheid is de naamjingle gemaakt. En één keer uitgezonden dus. Luister hier naar Ton en Oom Bull DIV 2003.
Overigens zijn er in dit pakket ook naamjingles te vinden van Daniel Dekker, Peter Holland en nog wat andere DJs, die de zender allemaal niet gehaald hebben. Was in 2003 blijkbaar wel het plan om deze mensen te benaderen, maar is niet gebeurd.
Hendrik (Bull) Verweij overleed op 19 februari 2010, hij was toen ruim 100 jaar oud.