Nieuwe RTL Nieuws tunes on air

RTLNieuws - bron RTL05-05-2014 – Vanavond – ruim een maand na oorspronkelijk gepland – neemt RTL Nieuws een nieuw decor, nieuwe leaders en nieuwe muziek in gebruik. De muziek werd gecomponeerd door de Nederlander Martijn Schimmer vanuit zijn bedrijf Schimmer Music Productions, die ook tekende voor bijvoorbeeld de tunes van De Wereld Draait Door, Zappelin en The voice of Holland. Wist je dat de nieuwe audiovormgeving voor alle RTL nieuwsprogramma’s (inclusief RTLZ) is uitgewerkt op meer dan 200 audiosporen? En dat de muziek is geïnspireerd op dance en dubstep muziek? Dat blijkt uit een uitgebreid artikel dat de website nieuwstunes.nl vandaag plaatst. Merel Westerik - bron De VolkskrantDe heren onder ons zullen het wellicht minstens zo interessant vinden om te lezen dat Merel Westerik de nieuwe anchor wordt, naast het vertrouwde gezicht van Rick Nieman. Het nieuwe decor van RTL Nieuws drukt de inhoud niet naar de achtergrond, belooft Rick Nieman op nu.nl. Maar ja, Merel natuurlijk wel. Het visuele uiterlijk van de nieuwe vormgeving is gemaakt door de Britten Mark Porter en Dylan Griffith.