Auw mijn poot, voet tussen de deur

Veronica - 1969 - Frans Peters als astronaut

26.04.2014 – We hadden het van de week over Frans Peters, van de gelijknamige studio aan het Slachthuisplein in Hilversum. Peters maakte gelegenheidsjingles voor Veronica als Auw m’n poot en kwam er ook veel op bezoek. Hij hield van stunts en gekkigheid en stuurt deze foto mee, van hemzelf en een maat, in astronautenpak in de Veronicastudio, die vanaf maart in gebruik was. Op de foto verder Jan van Veen en in de deuropening technicus Dick Boll. Het ANP maakte er zelfs foto’s van, en daardoor is het bezoek precies te dateren op 4 augustus 1969, nog geen veertien dagen na de maanlanding en de historische woorden van Neil Armstrong. Peters schrijft: “Ik was een keer bij Lex op bezoek en net toen ik weg wilde gaan, gooide iemand de zware studiodeur dicht terwijl één van mijn achterpoten er nog tussen zat, vandaar de kreet Aauw mijn poot, die heel veel jaren nog werd gebruikt. Die enkel is niet spoedig maar op-den-duur wel genezen. En zo krijgt elke geschiedenis weer een eigen versie. Frans Peters stond zelf ook nog in de Top 40 met zijn Grote Reclamelied. Op de tweede foto studio 5 met links Gerard de Vries, Tineke en technicus Arnold Vis.

Veronica - 1969 - Gebroeders Maandag 001