Gerard de Vries-items in Rockart

Gerard de Vries - Foto Jaap Schut

17.04.2014 – Op Jingleweb hebben we het nog vaak niet over Museum RockArt in Hoek van Holland gehad. Onterecht, want het is een fantastisch museum, met zeer aardige mensen (Jaap en Jaqueline Schut zijn toppertjes) en prima exposities over radio en meer. En er zijn ook veel jingles te horen, want ze grossieren daar in oude (Veronica-) programma’s. Op dit moment loopt in het museum de expositie ’65 jaar Nederlandstalige Klassiekers’. “Aan de hand van tweehonderd singles uit de periode 1947-2011 die je klassiekers zou mogen noemen, wordt het verhaal van de Nederlandstalige popmuziek verteld”, zo staat te lezen op de website van het museum. In dat kader bezocht Jaap Schut gisteren oud-zanger en presentator Gerard de Vries (van wie Tom Mulder een keer op de radio heeft verteld dat hij altijd andersom achter op een paard zit). “Wat een aardige man met een geweldige historie. Het spel kaarten, Giddy up go, Cowboy Gerard met het programma “Nashville Tennessee” bij zeezender Radio Veronica, presentator bij TROS en nog veel meer”, schrijft Jaap enthousiast op zijn facebookpagina. De collectie van het museum is weer uitgebreid met veel unieke items waarvan een deel binnenkort te zien in de huidige expositie. En dankzij dat bezoekje kunnen wij weer een geweldige foto plaatsen van Gerard op zijn bank. Met zijn gouden platen natuurlijk. Bedankt, Jaap!