Tune “Krieken met Adje”

Con Amour - Krieken met Adje28.03.2014 – Dankzij onze onbezoldigde correspondent Edwin van Loon zijn wij sinds gisteren op de hoogte van de begintune van Krieken met Adje. Een TROS nachtprogramma met Ad Roland, speciaal voor truckers dat werd uitgezonden van 4.00 – 7.00 uur, aansluitend op Nachtwacht met Tom Mulder en Wim van Putten. De TROS-tegenhanger dus van Truck met Wim Bloemendaal, dat de VARA uitzond tussen 1973 en 1984. De begintune van Krieken met Adje was van de groep Con Amour. Echt zo’n Polderpopparade-muziek , maar wel een mooie tijdgeest uitademend. De tune-versie is een speciaal ingezongen versie van de titel 100.000 truckers. En de “Simone aan de telefoon”, waarover in het lied wordt gezongen, is Simone van Koersveld, producer en later de echtgenote van TROS DJ Tom Mulder. Voor de radio is de tune opnieuw ingezongen. De tune begon met het starten van een truck. In het tussenstuk kwam Adje over de muziek heen en sloot aan met de droge tekst van Ron Brandsteder: “Iedere maandagochtend van 4 tot 7 Krieken met Ad Roland”. En euuhhh, Edwin zoekt nog wel het origineel. Dat verdient hij. Wie het nummer heeft: mail ons! Alvast bedankt.