NOS Avondspits Pop-slimmerik ….

NOS - Avondspits 198001.03.2014 – Kijk, dit zijn nou foto’s die wij koesteren bij Jingleweb. Frits (Ritmeester) Spits aan het werk tijdens De Avondspits (zie klok, 18.24 uur) ergens in 1980. De studio is die in het Muziekpaviljoen, met uitzicht op het grasveld waar zo veel konijntjes hun vermenigvuldigend werk deden en de parkeerplaats waar jaren later Pim Fortuyn zou worden vermoord. Details op deze foto zijn een waar tijdsbeeld. De briefkaart, gericht aan NOS Avondspits Nationale Hittest (weten we van een andere foto uit de serie). De Pioneer koptelefoon. De Sony cassetterecorder, waarmee de presentatoren vaak cassettes van de uitzending opnamen om thuis nog eens op het gemak na te luisteren. En de ‘broodjes’ in de NOS mengtafel (faders die met technische achterkant en al uit de tafel konden worden gehaald en vervangen). Maar er zijn minimaal twee details waar we graag even extra op inzoomen; de tekst op de Revox bandrecorder. Zo’n typische mededeling van een technische afdeling: “Niet spoelen met de band tegen de koppen. Dit geeft moeilijkheden.” En wat te denken van de sticker-tekst op de cart in de cartmachine? Dat moet Neerlandicus Frits pijn in het hart bezorgen: poplimerik. Of doen we nou ongewild Tom Blomberg tekort? Dat alles maakt deze foto in ieder geval heel speciaal…… (bron foto: Beeld en Geluid)