Jingleweb goes Hollywood

Hollywood Sign Hollywood Hills Mount Lee Los Angeles California08.02.2014 – Waar zouden makers van programma’s op radio en televisie zijn zonder de film? Geen genre is zo’n gullLuxemburg - Felix Meurders 001e leverancier van tunes geweest als de speelfilm met z’n op maat gemaakte muziek. Zo af en toen doen we hier een greep in dat grote They call me mr Tibbsgenre. Filmmuziek is vaak heel veel beelden en heel dramatisch. Dat zijn twee deugden die het op de radio natuurlijk erg goed doen. Bovendien is er veel budget om het beste talent in te huren. Luister maar eens naar deze van Quincy Jones en They call me mr. Tibbs. Sidney Portier speelt er een inspecteur in die plaatselijke agenten moet leiden bij het oplossen van een moord in een benepen, zuidelijk, Amerikaans stadje (een driedubbel pleonasme). De tune werd meteen dankbaar omarmd door Felix Meurders en Peter Koelewijn in de Nederlandstalige service van Radio Luxemburg 208. Ook in de sportprogramma’s van Radio Noordzee trouwens met enige uitbundigheid gebruikt.