Zing voor jingle king Pete Wilson

Pete Wilson - Jingle king

07.02.2014 – Pete King is een jingleverzamelaar uit Engeland. Een veteraan, met 37 verzameljaren op de teller. Vooral jingles uit z’n geliefde Dallas doen hem gloeien van levensgeluk. Bovendien heeft hij nog een andere hobby (de jinglegekte staat nooit helemaal op zichzelf, weten we uit trieste ervaring). Hij bouwde al tweemaal de blauwe police box na, die de trouwe kijkers kennen uit Dr. Who. Vroeger, toen je als puber veel wilde in het leven, had je domweg het geld nog niet. Nu kun je dat als vijftiger vaak volop inhalen – koop een stukje van je jeugd terug, zeggen de psychiaters. Geef jezelf eems een kadootje. Pete liet bij JAM in Dallas daarom een prachtige DJ-song maken, waarin zijn jinglepassie met overtuiging werd bezongen. Officieel, zegt Pete op z’n site omdat  hij al 12 jaar online is, en zojuist zijn 53-ste verjaardag vierde. Dat maakt de aanleiding niet erg overtuigend, maar de JAM JINGLE is het daarentegen wel. Met gevoel voor relativering gemaakt. Dat scheelt ook.