Jingle Nieuw in de Daverende Dertig

Felix Meurders 002HoesGenootschapCDFelixMeurders03.02.2014 – Felix Meurders presenteerde De Daverende Dertig tussen 2 april 1971 en 20 juni 1974, zo blijkt uit het zeer goed gedocumenteerde boek “Mega Top 50” van Bart Arens e.a. In juni 1974 ging de hitlijst verder onder de naam De Nationale Hitparade, ook gepresenteerd door Felix Meurders. In die tijd werden jingles nog vooral vervaardigd op basis van een leuk muziekje, een goede tekst en een mooiste stem. Zenderpakketten met jingles waren er nog niet. Zo ook in de tijd van De Daverende Dertig. Het introduceren van de nieuwe platen in de DD30 gebeurde met drie muziekjes. Luister maar naar de DEMO. Je hoort achtereenvolgens Perrey & Kingsley met Toy Balloons, Jethro Tull met A Passion Play part 2 Edit # 8, en tot slot Comical Link uit de library serie Chappell Music (in twee versies). Onder het eerste stukje muziek vertelde Felix de platen die waren verdwenen uit De Daverende Dertig (“eruit getuimeld”), op het tweede stukje werd een korte intro gegeven op de nieuwe notering, de derde jingle maakte de introductie naar de nieuwe plaat af. Maar ja, inmiddels wel veertig jaar geleden…