Gevonden: de uuropener van Caroline

Radio Caroline 1978 (photo David Kindred)18.12.2013 – Het is weer eens even tijd voor een tune uit de oude doos. Die oude doos staat hier op ons kantoor in de vensterbank, en af en toe doen we daar dan weer eens een greep in. Wat er er ditmaal in zit? Een tune die zeezenderfans tot nu toe maar niet konden vinden, al zaten ze met de naam van de uitvoerenden (‘Tower’)  al behoorlijk dichtbij, alleen heette het nummer Tower, en blijkt de groep Angel te zijn. En het was een saillante ook: op Radio Caroline werd het eind jaren zeventig frequent gebruikt als de uuropener van de Nederlandse- en Engelstalige service op het drijvende station. You…, the music…. and Stevie Gordon en zo meer. Ooit uitgebracht als single in Engeland. We hebben even de roest er afgeslagen (die was uit voorraad leverbaar in de nadagen van het moegestreden zendschip), en de tune is HIER te horen. De mooie luchtfoto – en let eens op al die roest – is van oudgediende David Kindred.