Ga wonen in het huis van mr. Candlelight

Veronica - Jan van Veen huis 00115.12.2013 – Het huis van mr. Candlelight (Jan van Veen) is te koop, en als je beroemd bent of althans nog een beetje bekend, dan haal je Jan van Veen huis 002daar dan in het Gooi toch mooi de roddelbladen als de Weekend mee. Bijna 1,3 miljoen euro moet het stulpje aan de Arubalaan in Hilversum opbrengen. Nou was Jan van Veen natuurlijk best commercieel in zijn jaren als DJ (hij deed een keer een commercial in Candlelight-rijm voor Marijnen stofzuigers), maar zoveel kapitaal verdiende hij er nou ook weer niet mee. Hij moest het vooral van de echte handel hebben. Van Veen was schoonzoon van Veronica-directeur Dirk Verweij en nam na diens dood in 1972 de textielimporthandel Universum over. Candelelight bestaat nog steeds in een hoekje op het internet en Van Veen maakte er in kersttijd ook een speciale versie van voor het BRANDWONDENSTICHTING, natuurlijk op het eeuwige Greensleeves van Mantovani. Hartstikke gevaarlijk natuurlijk, al die kaarsjes. Het is volgens de makelaar trouwens een vuig gerucht dat het kapitale huis niet eens elektriciteit heeft. Hoe ging het liedje ook weer: “You can live there by candlelight….”.