Nieuwe tunes-CD Genootschap

Genootschap - CD Radio Libraries - bestel hem hier

29.11.2013 – Het Genootschap radiojingles en -tunes, de makers van deze website Jingleweb, heeft een nieuwe CD uitgebracht: Radio libraries. Met bijna 150 tunes, pingels en muziekeffecten die wereldberoemd in Nederland zijn geworden door hun gebruik op de radio. Het gaat om muziek van zogenoemde librarie-platen. Die waren nooit in de winkel te koop, maar enkel beschikbaar voor professionele radiomakers. De platen stonden tot voor kort in een rij kasten in een mediakelder in Hilversum. Vanaf nu is een brede selectie ervan ook verkrijgbaar op CD.
Een pagina uit het CD-boekjeAls je een beetje op de hoogte bent van de radio in Nederland herken je veel van deze CD: de fillers van Ferry Maat uit zijn programma’s TROS Top 50, De Soulshow en de Europarade, de tune van Ivo Niehe’s TV Show, promomuziek van Hans Hogendoorn, begin- en eindtunes van NOS Radio Tour de France, TROS Nieuwsshow, het bedje van ‘en dit is de nieuwe alarmschijf’, AVRO’s Terugtune, en de tune van Ferry’s Gouwe ouwe club. Op een aantal tracks zijn zelfs complete jinglepakketten gemaakt door omroep Veronica, voor Mi Amigo of voor Radio Atlantis (Rotterdam). Verder herken je ook de tune van de Steen en been show en VARA’s Vijf tegen vijf met Willem Ruis. Ook jinglemaker Top Format gebruikte een hele reeks van deze muziekjes voor een aantal jingledemo’s. Verder bevat de CD 4 tracks met in totaal 50 ‘shorties’, stuk voor stuk bekende muziek-effecten, van de Top 40 tot de Tourflits, van de TROS Top 50 tot Raadt waar-die staat. De CD heeft daarna twee lange briljante bonustunes in drie verschillende uitvoeringen, en eindigt met de TROS TV Show tune in de huidige uitvoering van het Metropole Orkest. Alles bij elkaar een ‘must have’ voor elke radioliefhebber!
De CD ‘Radio libraries’ ligt niet in de winkel, maar is uitsluitend te koop via deze website. Lees en luister MEER. Of BESTEL hier.
Het Genootschap is niet commercieel. Met de opbrengst van deze CD wordt weer een volgende CD gemaakt.