VARA-stem Ad le Comte overleden

Ad le Comte - bron facebook Henny Radstaak25.11.2013 – Dé radiostem van de VARA, Ad le Comte, is overleden. Zijn naam zegt je misschien niet 1-2-3 iets, maar zijn stem zeker: “Heb je een wens? Vraag het de VARA” is met de stem van Ad. Hij was niet alleen de stem van…, maar was ook radiotechnicus bij (toen nog) de NOS, programmamaker, vormgever en regisseur. En – toch weer – zijn stem leende hij verder aan Kopspijkers, de Steen- en Beenshow, Spijkers met Koppen en Vroege Vogels.
Zoals oud-collega Henny Radstaak vandaag op zijn Facebook pagina schreef: Regelmatig sprak hij teksten voor Vroege Vogels in, zoals de tussenkopjes van het nieuwsoverzicht. Heb nooit iemand zoveel expressie en humor aan een simpel woord als “water” horen geven als Ad. Zo’n inspreeksessie eindigde altijd met pijn in je buik – van het lachen.” Programmamaker en oud-VARA-collega Hubert Mol maakte een compilatie van zijn jingles met de stem van Ad. Als een mooi in memoriam.