De vroege dagen van Veronica

Veronica - 1960 - Emden & At Seakopie 14.10.2013 – Jingleweb komt vandaag met vroege foto´s van het Veronicaschip en de start in 1960. Kijk mee naar foto’s van het voormalige lichtschip dat werd gekocht in Emden, SONY DSCen foto’s van de allereerste proefuitzending vanaf Nederlands Laboratoriumzee, van de eigenlijke initiatiefnemers Slootman, Oswald en Max Lewin. Jingleweb wist als eerste dit jaar al een foto op te duiken van het Veronicaschip en het eigenlijke vertrek uit Emden en zoomt opnieuw in op een detail dat in de Veronica-geschiedenis onderbelicht bleef, gewoon omdat niemand het meer precies wist. De eerste studio zat niet in Hilversum maar in Amsterdam, omdat de initiatiefnemers (die ook uit de hoofdstad kwamen, het was een erg Amsterdamse aangelegenheid) gewoon de DJ’s lieten aanschuiven in bestaande radiostudio’s. Nou ja, radiostudio’s. Ze huurden ruimte in het Nederlands Laboratorium voor de Filmtechniek,waar ze aan nasynchronisatie en postproductie deden en ze drie technische ruimtes met bandrecorders en pickups hadden. Dankzij de annalen van het NLF weten we nu ook wáár: aan de Keizersgracht 16, al verhuisden ze drie jaar later naar Kerklaan bij Loenen, waar ze de meeste bekendheid kregen. KIJK in de Offshore Days naar nieuwe FOTO’s.

Veronica - 1960 - NLF Keizersgracht 16 Amsterdam 001