Wanneer was de 1e TV reclame ?

Syntraciet - still uit reclame 1867
STER - still uit beginleader 196703.10.2013
– Vooruit dan: een uitstapje naar de wereld van de reclame, want die sector is ons ook lief. Weet jij nog wanneer het eerste reclameblok op TV werd uitgezonden? Dat was op maandag 2 januari 1967. En weet je dan ook nog wat de eerste commercial in dat blok was? Opvallend genoeg was dat voor De Krant. Toch gauw de ’tegenpartij’, die met lede ogen moest toezien dat een deel van de grote stroom reclameguldens nu ook naar de TV zou gaan. Wat ook gebeurde, trouwens. Hoewel in slechte kwaliteit,  is het hele eerste reclameblok (lengte 3:10) te zien op Youtube. Met in volgorde van opkomst de volgende – moedige  – adverteerders: De krant (..kunt u niet missen, geen dag), Gero (bestek), Kwatta (met Ramses Shaffy), Jumbo spellen, Eyssen Kaas uit Alkmaar, Zenith horloges, en Syntraciet kolen.