John de Mol sr. (81) overleden

Noordzee - John de Mol 01327.09.2013 – Vandaag is John de Mol sr. overleden. De oud-directeur van Radio Noordzee en oprichter van de stichting Conamus is 81 jaar geworden.  Na een hartaanval in 2006 was zijn gezondheid broos. De media die vanavond over zijn verscheiden berichten benoemen vooral zijn vaderschap. Van zijn zoon, de mediatycoon John de Mol jr. (in het midden op deze foto) en van zijn dochter, Linda. En dat hij opa is van Johnny de Mol, al de vijfde generatie van Mollen in de showbizz. Wij memoreren hem hier ook als de zanger die hij was, met een grote hit in 1961 toen hij El Paso coverde, de plaat van Marty Robbins die in de USA de nummer 1 notering haalde. En hij zong mee in het eerste pakket van Radio Veronica in 1965: 192, goed idee. Zes jaar later werd hij de directeur van de grootste concurrent die Veronica op het pad zou vinden, de nederlandstalige tak van Radio Noordzee/Nordsee/Northsea. Hij was het ook die in 2005 ons boek in ontvangst nam over Ren Groot en zijn bedrijf Top Format, Groot in jingles, heette dat. In de nazit bleek hij goed benaderbaar, al kwam er van zijn toezegging om te praten bij zijn tijd bij Noordzee achteraf toch niets terecht. De Mol is HIER te zien als zanger.

Top Format - 2005 - Groot in Jingles 10