Metropool Orkest loopt langzaam leeg

Metropole Orkest loopt leeg

28.08.2013 – Het Metropole Orkest begint langzaam maar heel zeker leeg te lopen. Orkestleden beginnen het vermaarde toporkest te verlaten, omdat ze er slechts nog een contract hebben van vijftig procent. Daarmee krijgt het Metropole een gevoelige deuk en is de toekomst onzeker geworden. Het orkest, dat zoveel tunes en jingles maakte, moet een gevoelige veer laten in de bezuinigingsoperatie van tweehonderd miljoen die het kabinet de omroepen heeft opgelegd.  Veel waardevolle en gekoesterde projecten en diensten glijden zo langzaam maar zeker weg. In de nieuwsbrief van september somt het Metropole Orkest op wie er allemaal al is vertrokken: Lex Bolderdijk, Jos Beeren, Arno van Nieuwenhuize, Jan Oosthof, Jan Hollander, Lucja Domski, Marianne van den Heuvel, Linda Dumessie, Roel Koster, Elizabeth Liefkes, Martin de Ruiter en Wim Grin. Voorlopig zullen deze plekken ingevuld worden door remplacanten. Roel Koster en Marianne van den Heuvel zullen wel actief blijven in het bestuur van de vrienden van het Metropole Orkest.