Gonggggggggggg – Hier is Radio Andorra

18.07.2013 – Sommige stations klinken zo soepel als een Chinese acrobate in de trapeze. Jingles hè. Maar je hebt er ook bij, die er niks van bakken. Laten we eens even in de tijd terugduiken. Radio Andorra was er zo eentje. Een merkwaardig radiostation, verscholen in een burcht, die zo uit een opera van Wagner kon komen. En op de ansightkaarten kun je al heel precies zien hoe het klonk. Bijzonder is ook de duopresentatie – die later ongetwijfeld door RTL4 van deze plek is afgekeken. Op de twee ansichtkaarten is ook heel prominent het ’top of the hour’ signaal te zien van deze dwerg in Europa; de gong!!! Naar het interieur van deze radiostudio kun je lang blijven kijken. Zo komt de geelkoperen schouw op de achtergrond in geen enkel handboek voor studio-akoestiek voor. Hoor en zie HIER hoe dat alles klonk (en let op de manier hoe flitsend een plaat wordt gestart, zonder ook maar het begin van een witje te laten vallen). En HIER. Wat gek dat Colin Blunstone zich door zo’n gek landje (bij wijs van spreken drie voetbalvelden in een berggebied, tweemaal het formaat van een plaats als Zwolle) liet inspireren tot zo’n prachtig LIEDJE.