Frisse jingles voor een warme (?) zomer

09.07.2013 – De (warme?) zomer heeft een nieuw, fris geluid by Omrop Fryslân, de regionale omroep van Friesland (of zoals ze het zelf zeggen: de regionale stjoerder van Fryslân). Sinds jaar en dag doet de Friese radio onder de vlag ‘Simmer yn Fryslân’ tijdens de zomermaanden verslag van typisch Friese evenementen zoals kaatsen, fierljeppen en skûtsjesilen. Leverancier Top Format in Haarlem, sinds 2006 aan Omrop Fryslân verbonden, schreef speciaal daarvoor enkele nieuwe custom tracks, die sinds zaterdag op de zender te horen zijn. De jingles worden niet alleen gebruikt tussen de live-verslagen door; de hele zender is de komende maanden in zomerstijl. Tevens werd een paar bestaande jingles van nieuwe teksten voorzien, uiteraard in het Fries, wat de voertaal is bij Omrop Fryslân. Hieronder een kijkje tijdens de zangsessie, op zolderbij Top Format in Haarlem