Reclame mashup populair op Youtube

05.07.2013 – Jinglebedrijf TM Productions in Dallas bracht in 1972 de TM-song uit. De grootste radioklanten op een rij in een montage van ruim 5 minuten. In 1985 deed concurrent JAM in Dallas hetzelfde truukje nog eens dunnetjes over, ook in een montage van ruim 5 minuten.
Komiek Chad Neidt in de VS zal niet geïnspireerd zijn door deze twee voorbeelden, maar maakte wel een leuke samenvatting van de all time beste TV commercials na een oproep op Twitter. Hij en zijn gitaar op Youtube. Van Mc Donalds tot Coca Cola, van Kit Kat tot Old Spice, hij zingt en speelt ze allemaal in 1 minuut: de one minute mashup. In twee dagen tijd al meer dan 88.000 keer bekeken. En wie verder Youtubet, ziet dat hij meer mashups heeft gemaakt, van diverse artiesten en met diverse thema’s. Van Disney filmthemes tot Nickelback. Leuk hoor….