Bij de zwanenzang van Radio Lucas

11.06.2013 – Radio Lucas moet er gedwongen mee ophouden, de huisomroep van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam. Geen ‘core business’ meer, zegt de directie, en dat spijt ons … voor Nederland. Want overal worden leuke dingen door directies voorgoed de nek omgedraaid. Op de laatste dag van juni is het zo ver. Er wordt alvast vooruitgekeken. En teruggekeken. Onder meer door Hans Hogendoorn, die bij Lucas zijn carrière is begonnen. Net als Nico Steenbergen, Leo van de Goot en Ferry de Groot. KIJK naar Hans en zijn terugblik. Hij doet dat vanuit zijn eigen studio, in de garage achter z’n huis. Eén groot radiomuseum, wij als Genootschap kennen de ruimte goed van onze eigen ontdekkingstocht met Hans door zijn jaren bij Radio Noordzee. En toen we daar na een doorwaakte nacht mee klaar waren, scheen de zon alweer en twinkeleerden de vogels. Moeten we weer ‘ns doen, eigenlijk. En als klein extraatje bij wijze van afscheid een echte Radio Lucas jingle: de uuropener uit 1984 op het pakket van WB Tanner: Enjoy Yourself, ingezongen door Top Format.