Enorme opslag voor jinglebanden

19.04.2013 – Tracy Carman is de voorman van de Media Preservation Foundation in Amerika. Een soort Genootschap Radiojingles en – tunes, maar dan op z’n Amerikaans (groter, groter, grootst). De stichting kreeg de afgelopen jaren tienduizenden banden van jinglemakers in de States. Het hele archief van TM in Dallas staat er, bijna alles van W.B. Tanner (de maatschappij die in 1989 door TM werd opgeslokt) en van Century 21 (idem dito – ook al een gefuseerde partner). Bovendien bracht Larry Thompson er alle masters en reference tapes  heen van z’n Thompson Creative. Op een gegeven moment barst je dan natuurlijk uit de voegen. De bandenopslag die er was is veel te klein geworden. Bovendien werd de archiefruimte twee jaar geleden door een tornado getroffen – daar maak je ook geen warme gevoelens mee los. Vandaar dat Tracy verhuist. Gaat de Media Preservation eigenlijk nog iets doen met die rijke schat aan jingles? Antwoord: ja. Na jaren van stilte wordt nu elke maand een selectie gemaakt uit de archieven. Die zijn voor twintig dollar elk TE KOOP. Niet meer op een CD-tje, dat is zoooo 20ste eeuws – maar als download. Tot nu toe nog niet erg interessant – de eerste vier selecties bestaan hoofdzakelijk uit resings. Maar laat ze even, als alles definitief op z’n plek staat wordt het vast wel wat.