Quincy Jones, … alsnog gefeliciteerd!

01.04.2013 – We zullen het maar toegeven: we zijn het vergeten. De 80e verjaardag van Quincy Jones, afgelopen 14 maart. Producer, bandleider, entunesmaker eerste klas. Hij is grootleverancier in Het Tunesboek met maar liefst 16 overbekende radio- of televisietunes. Verreweg het bekendste is natuurlijk Chump Change, dat sinds 1973 de tune is van NOS Langs de Lijn, en daarmee één van de langstlopende herkenningstunes op de Nederlandse radio is. Zijn 80e zou toch reden mogen zijn om daar nog eens extra naar te luisteren. Daarom plaatsen we hierbij twee bijzondere versies van de tune, ingezongen in 1981. Aan dit pakket werd meegewerkt door Didi, Jody Pijper, Lisa Boray, Jay Delmoore, Hans de Ruyter, Bea Zonneveld, Louis de Bij, Han Vermeulen, Emanuel Klein, Simon Rosman, Ron Limberg, Rien Rijke, Fred de Groot, Jan Schuurman, Herman van der Velden en Hans Hogendoorn.  Aparte vermelding verdient… André Hazes. Ook hij schnabbelde blijkbaar  in het jingle-circuit. Het ‘basismateriaal’ van de tune was toen nog duidelijk de elpee, de tik aan het begin van de tune is duidelijk te horen. Ook de foute knip in de tune heeft historische waarde. En daarom is het bijzonder om te horen. Zie het als een ode aan Quincy Jones.
En als we dan toch met verjaardagen bezig zijn, kunnen we net zo goed de verjaardag van Herb Alpert memoreren. Hij heeft immers 29 vermeldingen in Het Tunesboek, Herb Alpert werd gisteren, 31 maart, 78 jaar. Op zijn 80e verjaardag komen we dan – bij leven en welzijn – over twee jaar en twee weken wel weer te spreken.