FX’s op bestelling

22.03.2013 – Een library met muziek en effecten die op bestelling worden geleverd: the Capital of Media in  Haarlem is er deze week mee begonnen. Ze noemen de nieuwgeborene ‘The Radio Imaging Library”, kortweg: TRIL. De basis van deze library bestaat uit inmiddels al gemaakte FXs. Die zijn door de klanten te downloaden in categorieën als: atmospheres, breakers, starters, enders, impacts, risers, hitbeats en beepers. Elke maand komen er minimaal tien effecten/muziekjes bij en daarin schuilt nou net de nieuwigheid, zegt grondlegger annex directeur Anthony Timmers: “Want daarnaast heb je als geregistreerde imaging director bij onze library de mogelijkheid fx-verzoeken te doen”. Die worden dan snel geproduceerd. In eerste instantie is het nieuwe custom effectje alleen bestemd voor de aanvrager. Nog meer? Timmers: Alles files zijn te downloaden in 48kHz, 24-bit WAV-files en hebben gemakkelijke bestandsnamen, zodat de FXs ook overzichtelijk terug zijn te vinden in de ProTools sessies.”  Een voorproefje staat HIER.