Woooowooooooo-wooolfman Jack op CD

20.03.2013 – Hij was geschift en toch leuk. Of moet je zeggen: hij was geschift en juist leuk, Wolfman Jack (1938-1995). The Wolfman werd fameus door zijn avond- en nachtuitzendingen op XERF-AM. Dat was een zogeheten borderblaster. Van net over de grens in Mexico werd de USA dagelijks bestookt met 250.000 watt aan power, het signaal blies je zo’n beetje omver van New York tot L.A.  Met zijn optreden in AMERICAN GRAFFITI werd The Wolf helemaal populair. Daar wisten ze precies de juiste toon te treffen. Je hoorde Wolfman met zijn wolvengeluid en zijn snerpende stem (“lets get naked””) boven alles uit. Z’n jingles waren ook maf, en werden zelfs op plaat uitgebracht als 13 CRAZY WOLFMAN JACK JINGLES. Ach, in zijn gloriejaren werd hij bezongen door Todd Rundgren en The Stampeders. En nu is er een nieuwe documentaire over de Borderblaster jaren. Te koop bij AMAZON en gemaakt door Rick Everett, een radiomaker uit Canada, die ook befaamde DJ-collega’s als The Nazz and Fat Daddy Washington belicht. Uitgekomen op twee CD’s. Bijzonder in dit verband dat Amazon ze drukt ‘on demand’ – pas na de bestelling wordt een 1:1 CD-tje gebrand.

Wolfman Jack was in Europa af en toe te horen op legerzender AFN. In 1981 werd hij gecontracteerd voor uitzendingen op Radio Caroline. Er werden twee proefprogramma’s gemaakt, maar het was onduidelijk of het wel een serieus plan was. Of er ook echt een contract bestond? Nou dat bestond er: op 3 september 1981 werd deze persfoto gemaakt, waarin The Wolf waarderend toeziet hoe z’n manager Don Buchwald het contract tekent. Paul Collins van Caroline en Roy Lindau (met microfoon) kijken toe – en wat een énig kleedje op tafel.  Jammer dat het er nooit echt van gekomen is.