(Jingle)letters from America

19.03.2013 – Wat kostte een PAMS pakket in 1973? Zo’n 3000 tot 4000 dollar! En hoeveel vroegen ze er ter zelfder tijd bij W.B. Tanner in Memphis voor? Bijna de helft: 2000 dollar, voor een pakket met alle toeters en bellen. Dat mag blijken uit brieven van jinglemaatschappijen, die online zijn gezet door Len Groat, jinglefreak in Portugal (waar hij zichzelf heeft gepensioneerd). Len diepte oude jingle-briefjes op – Letters from America noemt hij ze, naar de bekende rubriek van Alistair Cooke bij de BBC. De eerste brieven die hij verzond waren nog namens University Radio Albertawe, maar toch legde PAMS geduldig aan dit no-budget station uit dat ze vanaf 10.000 dollars terecht konden voor een geheel op maat gemaakt pakket, met alle eisen van dien (tja, zie de naam University Radio Albertawe ook maar eens fatsoenlijk in een bestaande jingle te plooien.) Er zit zelfs een briefje bij van Hardy Kirk – de maatschappij van Jim Kirk en Fred Hardy, en dat is bijzonder, want ze zongen het niet lang uit (letterlijk), daar te Dallas. En op Len Groat’s TWITPIC site staan nog veel meer Goodies (zoals JAM lyric sheets).