Tunescomponist Henk Westrus (75) overleden


27.02.2013
– Het VARA audiologo, VARA’s woensdag- en vrijdag-editie, Spijkers met Koppen, in de Rooie Haan, het Spijkerlied, zo maar wat RTV-tunes van componist Henk Westrus. Wie aan de huiscomposities denkt van de VARA, denkt aan Henk Westrus. Hij overleed afgelopen nacht in een ziekenhuis in Hilversum op 75-jarige leeftijd, zo heeft zijn familie meegedeeld. Henk Westrus trad in 1951 voor het eerst op als begeleider van artiest Lou Bandy. Toen was hij 14 jaar oud. Hij werkte veel samen met tekstschrijvers als Willem Wilmink, Jack Gadellaa, Fred Florusse, Drs. P. en Ivo de Wijs. Luister HIER naar een korte montage van zijn radiojingles voor VARA’s woensdag- en vrijdageditie op Radio 1 en 2. Een greep uit de programmatitels waar hij verder de muziek voor maakte: Bij Koos, Gedane Zaken (KRO), Jeugdweekjournaal, Nieuwslijn (Veronica). Muzikaal werkte hij ook mee aan programma’s als Farce Majeure, ’t Schaep met de 5 pooten,  aan de TV-shows van Willem Ruis, Rudi Carell en Sonja Barend. Ook trad hij op met Toon Hermans en stond hij aan de wieg van Kinderen voor kinderen. Alhoewel hij voor talloze andere opdrachtgevers werkte, werd Henk Westrus toch vooral gezien als huiscomponist van de VARA. Hij was van dezelfde tunes-generatie als Marian de Garriga, die ook veel voor de VARA componeerde. Zij overleed in 2000.