40 jaar Dik Voormekaar show: het Noordzee jaar

07.01.2013 – Op 7 januari viert de Dik Voormekaar show z’n 40ste verjaardag. Op 7 januari 1973 begon het programma op Radio Noordzee en heette er aanvankelijk nog even de Abominabele Top 2000. Noordzee was de kraamkamer voor het programma van André van Duin en Ferry de Groot. Exclusief op Jingleweb nu het verhaal over het eerste jaar Dik Voormekaar op Noordzee. Het programma begon in januari en werd in oktober 1973 van de zender gehaald, nadat er in steeds meer grappen waren gemaakt over de dj’s, de commercials, de tegenvallende actie voor hetvoortbestaan en de directie van Noordzee zelf. Dat werd niet bepaald op prijs gesteld bij het statige Strengholt, waarvan Noordzee  onderdeel uitmaakte. Wat ging er mis? Waar ontspoorde het?  Was het eenramkoers? LEES HIER op Jingleweb het hele verhaal dankzij eigen interviews met André van Duin, Ferry de Groot, oud-directeur John de Mol sr. van Noordzee en met DJ’s en technici als Tony Berk (toen programmaleider), Nico Steenbergen, Peter Holland en Pieter Damave.  Het zijn hun herinneringen – gelardeerd met bijna 100 foto’s. In 2009 verscheen bij Rubinstein de documentaire ‘Het eerste jaar Dik Voormekaar’, met een beknopte versie van het verhaal (nog steeds VERKRIJGBAAR). Lees nu de integrale versie! En luister dan op de CD nog ‘ns naar alle fragmenten van toen. Geef januari een fikse grijns mee.