Echt uniek: Perrey & Kingsley samen op TV

22.11.2012 – Op 21 november 1966 – gisteren precies 46 jaar geleden – was het synthesizer-duo Perrey and Kingsley voor het eerst – en voor zover bekend voor het laatst – te zien op TV. Ze waren te gast in het TV-programma “I’ve Got A Secret“. Presentator Steve Allen laat in dat spelprogramma zijn panel raden wat het geheim is van de gast-van-de-avond. De gast van deze avond is …: Jean-Jacques Perrey. Zijn geheim: hij kan allerlei muziekinstrumenten naspelen op één enkel instrument. De ondioline (de voorloper van de synthesizer), een werkelijk unicum in die tijd. Verderop speelt hij een nummer samen met Gershon Kingsley. Daarmee is dit voor zover bekend de enige keer dat deze twee op TV spelend te zien zijn.

We kennen het synthesizer-duo Perrey and Kingsley van vele radiotunes. De opvallende electronische muzikale klanken van het duo werden gewaardeerd door tientallen radiomakers in Nederland en België. Luister maar naar deze Perrey en Kingsley in 1 minuut.

Ook uniek om te zien: een video van Jean-Jacques Perrey op 1 oktober 2008, toen hij na 40 weer New York City bezocht. Hij speelde met muzikaal partner Dana Countryman in de (Le) Poisson Rouge Club om zijn 50-jariug muzikaal jubileum te vieren. Helaas wordt er hier en daar door deze inmiddels hoogbejaarde man (hij was toen 79, nu 83) wel heel erg slecht geplaybackt. We hebben wekelijk de indruk dat geen enkel nummer live wordt gespeeld. Toch heel bijzonder om naar te kijken. Kijk naar deel 1 of deel 2.